Obecné informace  Vytisknout

POZOR ZMĚNA:

Od 1.11. 2023 používá školní jídelna nový email: jidelna@zsbrezi.cz

Telefonní číslo zůstává stejné, tedy 722 470 322. Úřední hodiny: po-pá 8:00-10:00

Od 1.1. 2024 dochází ke změně ceny obědů: 

Strávníci z řad veřejnosti 70,-

3-6 let 25,-

7-10 let 30,-

11-14 let 35,-

15 a více let 40,- 

 

 

Prosíme všechny strávníky, kteří platí obědy hotově nebo převodem, aby si vyřídili inkaso, pokud je to jen trochu možné.

Veškeré potřebné informace k vyřízení inkasa Vám podáme v kanceláři školní jídelny, telefonicky, nebo mailem. Platba inkasem je zdaleka nejpohodlnějším a nejbezpečnějším způsobem platby.

Děkujeme za pochopení.

 

 

VÝDEJ OBĚDŮ:

Žáci a zaměstnanci 11:00 – 13:30

Cizí strávníci a výdej do jídlonosiče 9:30 – 10:30

Jídlonosiče dodejte na rampu nejpozději do 8:30.

V opačném případě oběd propadá.

 

ODHLAŠOVÁNÍ OBĚDŮ:

Přes webovou aplikaci 1 den předem do 13:30

Telefonicky, mailem nebo osobně 1 PRACOVNÍ den předem do 13:30

 Tel: 722470322, mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz 

Úřední hodiny: po-pá 8:00 - 10:00

Elektronické objednávky a náhled jídelníčku zde

Podrobný návod naleznete v příloze el. objednávky na konci stránky.

Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.

Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám. 

V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.

Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován. 

K úhradě za obědy si, prosím, zřiďte inkaso ve prospěch ZŠ Březí, č. účtu 219218901/0300

Podrobný návod k inkasu naleznete v příloze INKASO na konci stránky.

Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení. /

Za rozvoz obědů zodpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí

 

 VELIKOST PORCÍ:

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:

Kategorie                           3-6         7-10       11-14     15-18, dospělí

Velikost porce                  0,5          0,7          0,8          1,0

Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)

3-6                         syrové maso 50g

7-10                       syrové maso 70g

11-14                     syrové maso 80g

15-18, dospělí      syrové maso 100g

Mletá masa                                                                                         Rybí filé přírodní

3-6                         syrové maso 60g                                                 3-6                         syrové maso 60g

7-10                       syrové maso 84g                                                 7-10                       syrové maso 84g

11-14                     syrové maso 96g                                                 11-14                     syrové maso 96g

15-18, dospělí      syrové maso 120g                                                  15-18, dospělí      syrové maso 120g

Rýže                                                                                                     Brambory

3-6                         hotová porce 100g                                            3-6                         hotová porce 100g

7-10                       hotová porce 140g                                            7-10                       hotová porce 140g

11-14                     hotová porce 160g                                            11-14                     hotová porce 160g

15-18, dospělí      hotová porce 200g                                            15-18                     hotová porce 200g

Knedlíky bramborové                                                                       Knedlíky houskové

3-6                         hotová porce 100g                                            3-6                         hotová porce 100g

7-10                       hotová porce 140g                                            7-10                       hotová porce 140g

11-14                     hotová porce 160g                                            11-14                     hotová porce 160g

15-18, dospělí      hotová porce 200g                                            15-18                     hotová porce 200g

Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:

Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%

Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků. 

 

 

EU

Copyright © 2024 Základní škola Březí, Všechna práva vyhrazena