POZOR ZMĚNA:
Od 1.11. 2023 používá školní jídelna nový email: jidelna@zsbrezi.cz
Telefonní číslo zůstává stejné, tedy 722 470 322. Úřední hodiny: po-pá 8:00-10:00
Od 1.1. 2024 dochází ke změně ceny obědů:
Strávníci z řad veřejnosti 70,- (DO 31.12.2024)........ 95,- (OD 1.1.2025)
3-6 let 25,-
7-10 let 30,-
11-14 let 35,-
15 a více let 40,-
Prosíme všechny strávníky, kteří platí obědy hotově nebo převodem, aby si vyřídili inkaso, pokud je to jen trochu možné.
Veškeré potřebné informace k vyřízení inkasa Vám podáme v kanceláři školní jídelny, telefonicky, nebo mailem. Platba inkasem je zdaleka nejpohodlnějším a nejbezpečnějším způsobem platby.
Děkujeme za pochopení.
VÝDEJ OBĚDŮ:
Žáci a zaměstnanci 11:00 – 13:30
Cizí strávníci a výdej do jídlonosiče od 10:30.
Jídlonosiče dodejte na rampu nejpozději do 8:30.
V opačném případě oběd propadá.
ODHLAŠOVÁNÍ OBĚDŮ:
Přes webovou aplikaci 1 den předem do 13:30
Telefonicky, mailem nebo osobně 1 PRACOVNÍ den předem do 13:30
Tel: 722470322, mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz
Úřední hodiny: po-pá 8:00 - 10:00
Podrobný návod naleznete v příloze el. objednávky na konci stránky.
Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.
Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám.
V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.
Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován.
K úhradě za obědy si, prosím, zřiďte inkaso ve prospěch ZŠ Březí, č. účtu 219218901/0300.
Podrobný návod k inkasu naleznete v příloze INKASO na konci stránky.
Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení. /
Za rozvoz obědů zodpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí
VELIKOST PORCÍ:
Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.
Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:
Kategorie 3-6 7-10 11-14 15-18, dospělí
Velikost porce 0,5 0,7 0,8 1,0
Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)
3-6 syrové maso 50g
7-10 syrové maso 70g
11-14 syrové maso 80g
15-18, dospělí syrové maso 100g
Mletá masa Rybí filé přírodní
3-6 syrové maso 60g 3-6 syrové maso 60g
7-10 syrové maso 84g 7-10 syrové maso 84g
11-14 syrové maso 96g 11-14 syrové maso 96g
15-18, dospělí syrové maso 120g 15-18, dospělí syrové maso 120g
Rýže Brambory
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Knedlíky bramborové Knedlíky houskové
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:
Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%
Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků.